Wat is MDR?

Uit onderzoek van IBM blijkt dat de tijd die normaal nodig is voor het herkennen van, en reageren op cyberdreiging van 277 dagen naar enkele minuten verkort wanneer je gebruikmaakt van MDR. De kans op een zero-day aanval wordt dus aanzienlijk kleiner. Maar wat is MDR, en hoe werkt het? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat is MDR

MDR (Managed Detection en Respons) is een securityoplossing die technologie combineert met menselijke expertise om cyberdreiging te herkennen, monitoren én hier tijdig op te reageren. MDR verschilt van andere beveiligingstechnieken door proactieve detectie en respons te gebruiken, in tegenstelling tot alleen preventieve maatregelen. Met AI en gedragsanalyse kan MDR verdachte activiteiten herkennen die mogelijk wijzen op een aanval, zelfs voordat er schade is toegebracht.

Wanneer er een dreiging gedetecteerd is, geeft MDR niet alleen een waarschuwing, maar biedt ook ondersteuning bij het onderzoeken van het incident. Door het analyseren van de impact en het tijdig nemen van maatregelen kan verdere schadevoorkomen worden.

Voordelen van MDR

MDR vermindert de tijd die nodig is om dreigingen te detecteren en te neutraliseren, waardoor de cyberweerbaarheid van jouw organisatie wordt verbeterd. MDR biedt 24/7 monitoring en ondersteuning, wat vooral waardevol is voor bedrijven die niet over de middelen beschikken om een interne cybersecurity-operatie op dit niveau te handhaven.

Hoe werkt BK IT Solutions met MDR

MDR analyseert activiteit en gegevens van endpoint zoals servers, netwerken, werkplekken, laptops en smartphones. Door alle activiteit binnen jouw IT-infrastructuur te monitoren, worden afwijking snel herkent. Wanneer er ongebruikelijke activiteit plaatsvind binnen jouw bedrijfsnetwerken, neemt de meldkamer contact op met een van onze collega’s die op dat moment storingsdienst hebben.

Waarom MDR

In een tijd waarin cyberdreigingen toenemen, is het implementeren van een proactieve cybersecurity-aanpak essentieel. MDR biedt je de mogelijkheid om snel te reageren op bedreigingen, cyberweerbaarheid te verbeteren en waardevolle data te beschermen. Door gebruik te maken van geavanceerde technologieën en expertise op het gebied van cybersecurity, kun jij met MDR cyberdreiging een stap voorblijven.