Maart 2024: wat is nieuw in Teams

In deze editie van Wat is nieuw in Microsoft Teams nemen we je mee door de nieuwste updates. Copilot neemt een steeds grotere rol in, hier lees je op welke manier!

Discover-feed in kanalen

Met de grote hoeveelheid communicatie die elke dag plaatsvindt kan het moeilijk zijn om alles bij te houden. Het nieuwe ontdek-feed is een gepersonaliseerde feed die de meest relevante inhoud in kanalen naar voren brengt, gebaseerd op de mensen waarmee je samenwerkt of de onderwerpen waarin je mogelijk geïnteresseerd bent. De Discover-feed toont berichten in kanalen waarvan je misschien niet op de hoogte bent, omdat je niet direct wordt genoemd, niet op hebt gereageerd, of niet getagd bent. Blader door je feed, haal gemakkelijk het nieuws in en like, reageer of deel een bericht van de ontdek-feed, net als elk ander kanaalbericht.

Stem isolatie

Of je nu op je bureau zit of in een koffiebar, nabije gesprekken kunnen interfereren met je Teams-gesprekken en vergaderingen. Stem isolatie biedt ruisonderdrukking om achtergrondgeluid en andere menselijke stemmen te dempen. De technologie herkent jouw stemprofiel en zorgt ervoor dat alleen jouw stem wordt overgedragen. Stem isolatie kan worden ingeschakeld voor gesprekken en vergaderingen.

Copilot in Teams

Transformeer je ideeën in beknopte berichten met deze verbeteringen aan Copilot compose in chat en kanalen. Om een nieuw bericht of post te maken, typ je een paar woorden of zinnen en Copilot zal het bericht schrijven. Je kunt Copilot ook vragen om je conceptbericht aan te passen door je eigen instructie te gebruiken, zoals “maak het grappig” of “voeg een oproep tot actie toe”. Deze verbeteringen zullen beschikbaar zijn deze lente en vereisen een Copilot voor Microsoft 365-licentie.

Meer updates van Copilot in Teams vindt je in dit artikel.

Queues App

Teamleden kunnen de Queues-app gebruiken om inkomende gesprekken, zowel PSTN als VOIP, af te handelen door ze uit de wachtrij te halen. Ze kunnen uitgaande gesprekken voeren namens de belwachtrijen of automatische telefonisten waaraan ze zijn toegewezen. Ze kunnen ook hun prestaties in de belwachtrij controleren en samenwerken met hun teamleiders of collega’s binnen het werkproces.

Geautoriseerde gebruikers kunnen, met toestemming van Teams-beheerders, belwachtrijen en automatische telefonisten in realtime monitoren, teamleden wel of niet toewijzen om hun bedrijf te beheren. Ze kunnen prestatierapporten genereren, de belwachtrijen en automatische telefonisten configureren, begroetingen bijwerken en andere gedelegeerde beheerfuncties uitvoeren om de prestaties volgens de bedrijfsbehoeften te verbeteren. De Queues-app vereist een Teams Premium-licentie en zal beschikbaar zijn in de eerste helft van 2024. Hier vind je meer informatie over de Queues-app.

Meetings bijwonen met QR-code

Binnenkort kun je snel een vergadering bijwonen vanuit een Teams Room door een QR-code te scannen met je mobiel. Je komt dan in de companion-modus-ervaring in Teams Mobile terecht. De QR-code bevindt zich op het startscherm van de Teams Room en kan ook worden gescand om een ad-hoc vergadering te starten of inhoud van je mobiele apparaat naar het Teams Room-display te casten. Beheerders kunnen de QR-code functie beheren in de apparaatinstellingen en het Teams-beheercentrum. Deze functie zal beschikbaar zijn in de eerste helft van 2024.

Meetings bijwonen met QR-code

Remote deelnemers aan een Teams-vergadering kunnen dankzij de optie voor het selecteren van meerdere cameraweergaven hun weergave van de Teams Room controleren. Wanneer er meerdere videofeeds zijn van dezelfde Teams Room, stelt meerdere cameraweergaven externe deelnemers in staat om op elk gewenst moment tussen verschillende weergaven van de ruimte te schakelen, zoals een collega tijdens een presentatie of het whiteboard tijdens een brainstormsessie. Deze functie zal beschikbaar zijn voor Teams Rooms Pro-licenties en wordt later dit jaar uitgebracht.

Collaborative Notes

Met deze update voor Collaborative Notes kan iedereen die is uitgenodigd voor een vergadering gezamenlijke vergaderingsnotities en agenda’s maken, zowel vóór als na de vergadering. Dit betekent meer samenwerking, meer efficiëntie en een nog naadlozere teamwork-ervaring. Deze update is nu beschikbaar.

De toekomst van Teams

Copilot maakt het gebruik van Microsoft Teams steeds eenvoudiger. In deze blog lees je onze ervaring met Copilot. Houd de reeks Wat is nieuw in Teams in de gaten voor alle ontwikkelingen o het gebied van AI binnen jouw Teams omgeving.