Oktober 2022: Wat is nieuw in Teams?

Ook deze maand zetten we de nieuwste ontwikkelingen van Microsoft Teams voor je op een rijtje.

Meetings

Zitplaatsen toewijzen in together-modus
De Together modus geeft deelnemers aan vergaderingen meer het gevoel dat ze in dezelfde ruimte zitten tijdens virtuele vergaderingen. Met deze nieuwste innovatie kunnen organisatoren en presentatoren van vergaderingen nu stoelen toewijzen aan deelnemers in de Together-modus

Gedeelde inhoud uitklappen in een apart venster

Voorheen kon je individuele Teams chatgesprekken, vergaderingen en gesprekken in een apart venster openen om de workflow te stroomlijnen. Microsoft biedt nu de mogelijkheid voor gebruikers om ook gedeelde vergaderinhoud in een apart venster te tonen, zodat je zowel gedeelde inhoud als vergaderdeelnemers gemakkelijk kunt zien.

Live vertaalde bijschriften in Teams Premium
Live vertaalde bijschriften voor Microsoft Teams levert AI-gestuurde, realtime vertalingen van 40 gesproken talen, zodat deelnemers aan vergaderingen bijschriften in hun eigen taal kunnen lezen. Dit helpt taalbarrières te slechten zodat uw wereldwijde vergaderingen en gesprekken productief en moeiteloos verlopen.

Live vertaalde bijschriften is tijdelijk beschikbaar voor alle klanten. Zodra Teams Premium beschikbaar is, heeft elke gebruiker een Microsoft Teams Premium-licentie nodig. Als een organisator Teams Premium heeft, kunnen alle vergaderplatforms profiteren van live vertaalde bijschriften. Zie Teams Premium add-on voor Microsoft Teams voor meer informatie.

Bijgewerkte begeleidende modus voor Android-gebruikers
Voor een betere hybride vergaderervaring is de companion mode in Teams Mobile bijgewerkt om deelnemers in de zaal snel toegang te geven tot betrokken functies zoals chat, live reacties en Microsoft Whiteboard. We maken het eenvoudiger om toegang te krijgen tot vergader- en apparaatbediening, zoals de mogelijkheid om deel te nemen aan een vergadering, een PowerPoint te casten, de kamer te dempen, camera’s in de kamer aan en uit te zetten en meer. Hier zijn enkele gebieden waar de companion mode in Teams mobile hybride vergaderingen beter maakt:

  • Gebruikers kunnen met één tik deelnemen aan een vergadering op zowel hun apparaat als Microsoft Teams Room.
  • Gebruikers hebben eenvoudig toegang tot chat, deelnemerslijst (zien wie er in de vergadering zit), live reacties, en steken hun hand op om eenvoudig deel te nemen vanuit de kamer.
  • Audio op het mobiele apparaat wordt automatisch uitgeschakeld om echo te voorkomen.

Deze bijgewerkte companion mode was eerder beschikbaar in iOS en is nu beschikbaar in Android.

Bellen

Gedetailleerde gesprekshistorie

Krijg een uitgebreider beeld van je gesprekshistorie om te zien hoe gesprekken binnenkwamen, of ze werden doorverbonden of doorgestuurd, en hoe ze na ontvangst werden gecontroleerd. Deze gedetailleerde gesprekshistorie, gecombineerd met de mogelijkheid om gespreksopnamen en transcripties te bekijken vanuit de gespreksgegevens, geeft je de context die je nodig hebt om efficiënt en productief te zijn.

Aanmaken van contactgroepen in de app Gesprekken

Het aanmaken van contactgroepen is nu beschikbaar in het rechterpaneel van de app Gesprekken. Gebruikers kunnen nu nieuwe groepen aanmaken en het lidmaatschap van bestaande groepen bewerken via de Calls App.

Devices

Crestron Flex

Crestron Flex Displays voor Microsoft Teams bieden een speciale vergaderpartner voor samenwerking op basis van Microsoft Teams die snel toegang geeft tot kanalen, chats, bestanden, agenda’s en alle andere Microsoft Teams functies. De ideale desktop oplossing voor zowel in-office hot desks en externe thuiskantoren, de Crestron Flex Display voor Microsoft Teams zijn ontworpen om schoner beheer van de dagelijkse workflow en activiteit te vergemakkelijken, terwijl het vrijmaken van andere apparaten voor meer gespecialiseerd werk.

Sony YY2969 oordopjes
Sony’s nieuwe LinkBuds hoofdtelefoons verbeteren het gemak van deelname aan online vergaderingen met een echt draadloze audio-ervaring. De nieuw ontwikkelde ringdriver-unit heeft een open centraal diafragma voor audiotransparantie, zodat gebruikers kunnen afstemmen op hun gesprek en directe omgeving, wat ideaal is voor multitasking en werk onderweg.

Gesprekken kunnen eenvoudig worden bediend door op de hoofdtelefoon te tikken. Om de microfoon uit te schakelen, tik je bijvoorbeeld drie keer op de rechteroordop, een handige functie wanneer je tijdens een vergadering even wegstapt van je pc en snel iets wil zeggen. Deze Microsoft Teams-gecertificeerde hoofdtelefoon beschikt ook over Teams-specifieke functies zoals deelnemen aan een vergadering, oproepen ontvangen en handen opsteken voor vergaderingen in Microsoft Teams.

Door verbinding te maken met jouw pc via de meegeleverde USB-ontvanger en je mobiele telefoon via Bluetooth, kun je naadloos schakelen tussen jouw pc en telefoon om ervoor te zorgen dat je niets mist van wat er gezegd wordt. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld hun Microsoft Teams-vergadering overschakelen van hun telefoon naar hun pc zonder hun LinkBuds opnieuw aan te sluiten.


Chat en samenwerking


Microsoft 365 verbonden sjablonen
Microsoft combineert het beste van Teams-sjablonen en SharePoint-site-sjablonen – in dezelfde creatiestroom. Wanneer je een nieuw team aanmaakt met een standaardsjabloon – bijvoorbeeld de sjabloon Projectbeheer – worden de projectbeheerkanalen en -apps en de gekoppelde SharePoint-sjabloon automatisch toegepast.

Adobe PDF-ervaring
Tenant admins kunnen Adobe Acrobat instellen als de standaard app in Teams admin center om PDF-bestanden te bekijken en te bewerken in de Microsoft Teams. Eindgebruikers kunnen PDF-bestanden bekijken, doorzoeken, becommentariëren en annoteren zonder een Adobe Acrobat abonnement of een Adobe ID. Deze functie is in openbare preview.

Adobe PDF-ervaring

Voorgestelde antwoorden in groepschat
In plaats van tijd te besteden aan het typen van een routineantwoord op een inkomend bericht, antwoord je gewoon met één klik door een voorgestelde reactie op jouw groepschat te kiezen. Voorgestelde antwoorden maakt gebruik van machine learning om antwoorden te genereren die het meest relevant zijn voor het gesprek.

Videoclip
U kunt nu korte, lichte, rijke videoclips maken waarmee u zich kunt uitdrukken, een persoonlijker tintje kunt geven en uw connecties kunt versterken. Neem eenvoudig een videoclip op, verstuur hem en bekijk hem in de chat. De ontvanger van de videoclip kan eenvoudig antwoorden met een chatbericht of een eigen videoclip. Algemeen beschikbaar op desktop en tegen het einde van het jaar in openbare preview op mobiel.

Ook werken met de nieuwste versie van Microsoft Teams? Neem contact met ons op!