Ontdek Viva Sales – de toekomstgerichte verkoperservaring

Alles wat jouw verkoopteam nodig heeft op één plek? Die plek is Viva Sales, een toekomstgerichte toepassing voor salesmedewerkers op basis van Kunstmatige Intelligentie.

Wat is Viva Sales?

Viva Sales combineert klantrelatiebeheertechnologie (CRM), Microsoft 365 en Teams in één toepassing. Hierdoor wordt handmatige gegevensinvoer en het wisselen tussen toepassingen verminderd. Dit maakt meer tijd vrij voor persoonlijk contact tussen jouw salesteam en de klanten. Op dit moment is Viva Sales geïntegreerd met Dynamics 365 en Salesforce, maar in de toekomst kan het worden geïntegreerd met andere CRM-systemen.

Viva Sales is gratis voor klanten van Dynamics 365 Sales Enterprise en Premium, en kost 37,40 per per gebruiker per licentie exclusief BTW (2023).

Hoe profiteer je van Viva Sales?

Microsoft heeft in dit Work Trend Index-rapport ontdekt dat het aantal vergaderingen dat de gemiddelde Teams-gebruiker in de agenda had staan met 153% is toegenomen vanaf het begin van de pandemie tot september 2022.

Naarmate er meer online wordt gewerkt, zijn een van de grootste uitdagingen het navigeren door losgekoppelde CRM-systemen, handmatige gegevensinvoer en het vinden van ruimte tussen dit alles om klantbetrokkenheidsgegevens vast te leggen. Uit het Global State of Sales-rapport van LinkedIn blijkt dat verkopers slechts 30% van hun tijd besteden aan verkopen, waarbij administratief werk hen belemmert in wat ze het beste doen.

De nieuwe Viva-module helpt verkopers om tijd terug te winnen door handmatige gegevensverzameling en invoertaken te verminderen, zodat ze zich kunnen richten op verkopen en het opbouwen van relaties met hun klanten. Dit gebeurt in de toepassingen die ze al gebruiken voor het meest waardevolle deel van hun werk – communicatie.

Viva Sales maakt gebruik van conversatie-intelligentie. Dit houdt in dat het maken van notities tijdens vergaderingen overbodig wordt. Ook maakt het een sentimentanalyse en geeft de beste vervolgstappen. Dit alles zorgt voor inzichten in klantinteracties en AI-gedreven suggesties en herinneringen, ontworpen om jouw team te helpen bij het sluiten van de deal.

Verbondenheid met klanten

Viva Sales verrijkt jouw CRM met klantgegevens uit Microsoft 365 en Teams. Hierdoor kunnen jouw verkopers meer persoonlijke interacties met klanten creëren, wat leidt tot betere en snellere deals.

Efficiënte data capture

Het salesteam hoeft niet langer handmatig klantinformatie in te voeren. Met de eenvoudige klanttagging functie automatiseert Viva Sales het vastleggen van gegevens, waardoor kostbare tijd wordt bespaard en jouw organisatie een completer beeld krijgt van deals en klant-statussen.

Een AI-gedreven verkoopcoach

Viva Sales fungeert als een waardevolle verkoopcoach, die verkopers ondersteunt met aanbevelingen en herinneringen om deals in beweging te houden. Dankzij de generated AI input hebben jouw verkopers alle benodigde informatie om productiever te zijn.

Naadloze integratie

Viva Sales is ontworpen om het verkoopteam te ondersteunen in de tools die ze al kennen en dagelijks gebruiken, zoals Microsoft 365 en Teams. Er is geen gedoe met het leren van nieuwe systemen, waardoor jouw verkoopteam zich kan richten op wat belangrijk is: klantrelaties opbouwen en deals sluiten.

Aan de slag met Viva Sales

Met Viva Sales ondersteunt jouw verkoopteam zodat zij zich kunnen focussen op datgene waar zij goed in zijn: sales! Klik hier voor meer informatie over Viva Sales. Ons team staat klaar om jouw vragen te beantwoorden en jou te helpen jouw verkoopprocessen te transformeren.