Apple kondigt aan: “De iPhone 13, beste iPhone die we ooit gemaakt hebben”

Eindelijk was het zo ver: Apple kondigde 14 september hun nieuwe producten aan. Als echte Apple-fan zat ik dan ook aan mijn Macbook gekluisterd om dit online evenement bij te wonen. Hier volgen de nieuwste ontwikkelingen van Apple op het gebied van de iPad en de iPhones.

Iphone 13

Vol trots presenteert Apple hun nieuwe generatie iPhones: de iPhone 13. De batterij van de opvolger van de iPhone 12 gaat tot wel 2.5 uur langer mee. Deze water-en-stofproof smartphone heeft zijn vertrouwde uiterlijke behouden, maar het nieuwe model heeft vanbinnen een hele make-over heeft gehad om plaats te maken voor een grotere batterij. Dit niet alleen omdat een lang batterij-leven belangrijk is voor iPhone gebruikers, maar ook om de nieuwe a15 Bionic chip te ondersteunen met alle nieuwe ontwikkelingen.

A15 Bionic chip: game-changing

De nieuwe chip zorgt ervoor dat het toestel 50% sneller is dan concurrerende smartphones. Zo verwerkt de chip soepel zware grafische spellen, video’s in 4k en schakel je soepel van app naar app.

Camera en camera-opties

Het tweetal camera’s op de telefoon samen met de sensor hebben ook een upgrade ondergaan. De nieuwe Ultra Wide camera onthult meer donkere gebieden in je foto’s. De Wide camera vangt 47% meer licht voor betere foto’s en video’s. De sensor-shift optical image stabilisatie zorgt ervoor dar je zelf in low-light situaties een scherpe foto kan schieten.

Dankzij de a15 Bionic chip, bestaat er nu ook de optie om in Cinematic mode te filmen. Hier herkent de camera wanneer een gefilmde persoon wegkijkt naar een ander persoon, en zal de scherpte automatisch worden verplaatst. Ook kan je zelf tijdens het filmen de scherpte verleggen door simpelweg te tikken op het onderwerp wat jij in focus wilt zien.

De iPhone 13 is ook als mini te verkrijgen. de iPhone 13 is 6.1″ en de iPhone 13 mini 5.4″ Beide met een Super Retina XDR display voor een haarscherp beeld.

Iphone 13 Pro

De enige chip in een smartphone die sneller is dan die van de iPhone 13 is volgens Apple die van de iPhone 13 pro. Door ProMotion: het 120Hz refresh display beweeg je letterlijk pixel voor pixel met je vinger. Het display kan 10 tot wel 120 keer per seconden refreshen voor een naadloos soepele navigatie.

De iPhone Pro komt in twee varianten: de standaard van 6.1″ en de Pro Max van 6.7″.

Voordelen van de Iphone 13 voor zakelijk gebruik?

Voor wie zijn mobiele telefoon dagelijks nodig heeft voor zijn werk valt dus genoeg te zeggen over de nieuwe iPhone. Een snelle telefoon, waar je kwalitatief goede foto’s mee kan maken, met een extra lange batterij-levensduur? Genoeg informatie om jezelf, of je werkgever te overtuigen!