Augustus 2023: Wat is nieuw in Teams?

De maand augustus telt maar liefst 52 nieuwe features en devices. Van geanimeerde achtergronden in meetings tot Multi-stream IntelliFrame-intelligente camerabelevenissen in Teams Rooms. In dit artikel licht ik mijn favoriete updates toe.

Meetings

Geanimeerde Achtergronden

De dynamische achtergrondfunctie in Teams Vergaderingen stelt je in staat om je bestaande achtergrond te vervangen door een geanimeerde animatie voor een meer meeslepende virtuele omgeving. Het biedt diverse opties om je vergaderervaring te verbeteren met creativiteit en personalisatie volgens je voorkeuren.

Voordat een vergadering begint, op het vooraf aansluitende scherm, kies Effecten en Avatars > Videofilters en selecteer een nieuwe geanimeerde achtergrond (te herkennen aan het kleine videopictogram in de linkeronderhoek van de voorbeeldafbeelding).Tijdens een vergadering kun je een geanimeerde achtergrond selecteren door op Meer > Effecten en Avatars > Een achtergrond selecteren te klikken.

Teams bellen

Vereenvoudigde oproepdelegatie-interface en functieverbeteringen

Gedeelde lijnweergave in de Bel-app en op Teams-telefoontoestellen heeft nu een vereenvoudigde ervaring voor oproepdelegatie. De nieuwe gebruikersinterface maakt het voor oproepdelegees gemakkelijk om tussen tabbladen te schakelen om oproepgegevens te zien voor henzelf en hun gedelegeerden. Delegeerders kunnen ook actieve oproepen bekijken en deelnemen die worden afgehandeld door de gedelegeerde en de gedelegeerden toestemming verlenen om deel te nemen aan actieve oproepen. Om meer te weten te komen over hoe je je oproepen kunt delegeren, klik hier.

Hotline phone

Microsoft Teams Phone-gecertificeerde apparaten kunnen nu worden geprogrammeerd om rechtstreeks een vooraf geconfigureerd telefoonnummer of contact te bellen, zoals de hulpdiensten in een productie-installatie of de helpdesk van een organisatie. Gebruikers nemen eenvoudig de hoorn op van het Teams-telefoontoestel in een gemeenschappelijke ruimte, dat automatisch het aangewezen telefoonnummer of contactnummer belt voor situaties die snelle en gemakkelijke verbindingen vereisen. Telefoons die zijn ingeschakeld met een Teams Shared Device License kunnen rechtstreeks worden geconfigureerd via de apparaatinstellingen of vanuit het Teams-beheercentrum.

UI-updates voor Teams Phone-apparaten

Om onnodige kiesfouten te verminderen, zijn de gebruikersinterface van Teams-telefoontoestellen verbeterd met een opnieuw ontworpen toetsenblok en een nieuwe “alleen toetsenblok” weergave in de landschapsmodus. De vergaderervaring en navigatie zijn ook bijgewerkt om snellere toetreding tot vergaderingen mogelijk te maken en eenvoudigere navigatie tussen applicaties op je apparaat.

Teams Shared Device-licentie op de Teams mobiele app voor Android

Het gebruik, de relevantie en de reeks ervaringen die op gedeelde apparaten worden uitgevoerd, blijven evolueren. Om mobiele en flexibele werkvormen te ondersteunen, is de Teams Shared Device-licentie nu beschikbaar in de Teams mobiele app op Android. Dit maakt het mogelijk om Android-telefoons in te stellen als telefoons voor gemeenschappelijke ruimtes. Medewerkers aan de frontlinie kunnen nu oproepen maken en ontvangen via gedeelde mobiele Android-telefoons, waar hun werk hen ook brengt. Walkie Talkie, oproepwachtrijen, automatische antwoorden, cloudvoicemail, oproepdoorverbinden en alle andere functies die momenteel worden ondersteund voor telefoons in gemeenschappelijke ruimtes, zijn beschikbaar via de Teams Android-app.

Beveiligde voicemailmeldingen in Teams

Je ontvangt nu meldingen in Teams wanneer je een beveiligde voicemail hebt ontvangen, om ervoor te zorgen dat deze belangrijke communicatie niet wordt gemist. De bedoelde, geauthenticeerde voicemailontvanger kan de melding bekijken vanuit de Bel-app in Teams en op een link klikken om de voicemail te openen in de Outlook-webapp.

Dynamische noodoproep beschikbaar in Teams op web

Voor gebruikers in de Verenigde Staten wordt nu dynamische noodoproep ondersteund bij het gebruik van Teams op het web, zodat gebruikers hun locaties kunnen toevoegen om personeel te waarschuwen in geval van een noodsituatie. Lees meer over het configureren van dynamische noodoproepen.

Teams Roomse en Devices

B&O Beocom EX Earbuds gecertificeerd voor Microsoft Teams

Met superieure veelzijdigheid en Scandinavisch design zijn de Beocom EX Earbuds ontworpen voor hybride werken en dagelijks gebruik. Met een batterijduur tot wel 28 uur, Bluetooth 5.2 en een IP57-classificatie, kun je je oordopjes overal mee naartoe nemen. Deze ultracompacte oordopjes combineren hoogwaardig geluid met krachtige ruisonderdrukking om je te helpen je concentratie te behouden, waar je ook bent. Leer hier meer.


Segmentatie van de videogalerij met uniforme achtergronden voor Teams Rooms op Windows

Verbeteringen aan de Front Row-ervaring voor Teams Rooms op Windows maken gebruik van Microsoft AI om individuele achtergronden te verwijderen, de grootte van videodeelnemers aan te passen en een uniform achtergronddesign toe te passen, zodat externe deelnemers lijken alsof ze zich in dezelfde kamer bevinden. Deze functie verwijdert achtergrondafleidingen, zodat de focus kan liggen op de mensen in de vergadering. Zie de release-opmerkingen voor meer informatie over deze en andere functies.

Ruimtelijk geluid in Teams Rooms op Windows-luidsprekers

Ruimtelijk geluid brengt audiotechnologie van de volgende generatie naar Teams Rooms die zijn uitgerust met stereoluidsprekers die zijn gecertificeerd voor Teams en over rechts- en linksfunctionaliteit beschikken. Deze intelligente audiotechnologie maakt de vergaderervaring natuurlijker, omdat stemmen van externe deelnemers komen vanuit de richting waarin hun frame is georiënteerd op het scherm in de ruimte.


Multi-stream IntelliFrame-intelligente camerabelevenissen in Teams Rooms

Multi-stream IntelliFrame maakt het mogelijk om meerdere videostreams van de intelligente camera in de vergaderruimte tegelijkertijd te verwerken. Deze technologie tilt vergaderruimtecamera’s naar een hoger niveau door een nieuwe reeks intelligente functies te introduceren om de ervaring te verbeteren voor alle vergaderdeelnemers, zowel in persoon als op afstand. Multi-stream IntelliFrame stelt in-room deelnemers in staat om hun eigen frame te hebben in de videogalerij, gezichtsherkenning van in-room deelnemers, herkenning van actieve sprekers en panoramische video op camera’s aan de voorkant van de ruimte (180 graden beeld) en in het midden van de ruimte (360 graden beeld). Leer meer over de multi-stream IntelliFrame-ervaring.

Chatten en samenwerken

Updates aan het chatbericht hover-menu

Het beantwoorden van een specifiek bericht in een chatgesprek of het bewerken van een bericht dat je hebt verstuurd, is nu eenvoudiger dankzij een intuïtief hover-menuontwerp. Naast emoji’s en reacties bevat het hover-menu nu ook het pictogram voor de antwoordknop, waardoor het eenvoudig is om snel te reageren op een ontvangen bericht. Als je een bewerking wilt uitvoeren op een verzonden bericht, klik dan eenvoudig op het bewerkingspictogram dat verschijnt in het hover-menu bij verzonden berichten.

Verbeteringen aan compacte chats

Snel belangrijke informatie uit je chats scannen kan de productiviteit van je dag verbeteren. Om het meeste uit je gesprekken te halen, kun je nu overschakelen naar de compacte modus, die het chatvenster aanpast met tijdstempels, extra regelafstanden tussen elk bericht en indicatoren die aangeven wie het bericht heeft verstuurd. De compacte modus omvat ook een compacte chatlijst die de voorbeeldinhoud van berichten verbergt en meer chats vanuit de chatlijst laat bekijken.


Scan een QR-code op Teams-panelen om snel een vergaderruimte te reserveren

Deze functie stelt je in staat om met minder stappen een vergaderruimte te boeken voor directe vergaderingen, toekomstige vergaderingen of als onderdeel van een geplande vergadering door een QR-code op het planningsscherm te scannen met je mobiele apparaat. Na het scannen kun je ofwel een nieuwe vergadering plannen met de vergaderruimte al ingevuld of de beschikbaarheid van de ruimte voor je vergaderingen bekijken en de ruimte met één klik boeken. Deze functie vereist de nieuwste Teams mobiele app op een Android- of iOS-mobiel apparaat.

Ook werken met de nieuwste features van Microsoft Teams?

Dit was weer een greep van mijn favoriete ontwikkelingen van de maand augustus. Ook werken met Microsoft Teams? Bezoek onze Teams-pagina.