Azure Universal print – de oplossing voor printen op de moderne werkplek

Deze Cloud gebaseerde printoplossing maakt eenvoudige en veilige printervaringen mogelijk, terwijl het jouw IT-beheerder minder tijd en moeite kost. Universal Print is een moderne afdrukoplossing die organisaties kunnen gebruiken om hun afdrukinfrastructuur te beheren via Cloudservices van Microsoft. In dit artikel leg ik je uit hoe het werkt en waarom het printen zo veel eenvoudiger maakt.

Hoe werkt het?

Universal Print draait volledig op Microsoft Azure. Wanneer het wordt ingezet met printers die compatibel zijn met Universal Print, is er geen infrastructuur op locatie meer nodig. Universal Print is een op Microsoft 365-abonnement gebaseerde service die organisaties gebruiken om afdrukbeheer te centraliseren via de Universal Print-portal. Het is volledig geïntegreerd met Azure Active Directory en ondersteunt single sign-on scenario’s. Universal Print kan worden ingezet met niet-compatibele printers door gebruik te maken van Universal Print-connectorsoftware.

Afbeelding via Microsoft

Waarom printen met Microsoft Azure Universal Print?

Wanneer je print door middel van een server ben je hier van afhankelijk. Wanneer je serverloos gaat werken heb je een oplossing voor het printen nodig. Microsoft Universal Print kan de uitkomst zijn.

Moeiteloos afdrukken, waar dan ook op kantoor

Wanneer je gebruikmaakt van Azure Cloud print, kunnen jij en je collega’s overal afdrukken wanneer je bent verbonden met internet. Je hoeft geen printerstuurprogramma’s te installeren en dankzij de op locatie gebaseerde afdrukmogelijkheden van Azure Cloud print, kun je gemakkelijk de dichtstbijzijnde printer lokaliseren en direct afdrukken. Wanneer je bent geverifieerd bij Azure AD print je onderweg naar de vergaderzaal eenvoudig nog even je samenvatting uit zodat jij voorbereid bent voor je presentatie.

 • Locatie-gebaseerd printen maakt het gemakkelijk voor gebruikers om de dichtstbijzijnde printer te lokaliseren en meteen af te drukken.
 • Bekijk, voeg toe en druk alleen af op printers waartoe de gebruiker toegang heeft.
 • Zoek in een grote catalogus van printers, zowel dichtbij als buiten de huidige locatie.
 • Geen printerstuurprogramma’s meer te installeren.
 • Druk overal af wanneer je bent verbonden met internet en bent geverifieerd bij Azure AD.

Stroomlijn de manier waarop je afdrukken beheert

Met Azure Cloud print heb je geen on-premise infrastructuur meer nodig en stel je jouw IT-afdeling of beheerder in staat printers rechtstreeks te beheren via een gecentraliseerd portaal. Dus wanneer er iets mis is met de printer, kan jouw IT-beheerder het probleem op afstand bekijken.

 • Stap over op een afdrukconfiguratie die schaalbaar en eenvoudig te configureren is.
 • Elimineer de noodzaak om printservers te beheren.
 • Profiteer van robuuste beheermogelijkheden via de gecentraliseerde Azure-portal.
 • Beheer afdrukomgeving en rapportage.
 • Krijg zichtbaarheid en inzicht in jouw printomgeving.

Bescherm gegevens

Azure AD en het Zero trust-netwerk verzorgen de printerimplementatie en toegangsbeheer. Universal print beschermt organisatorische en persoonlijke informatie via beveiligde verbindingen en verwerkt gegevens in overeenstemming met de richtlijnen voor gegevensbeheer van Microsoft. Zo blijven verbindingen beveiligd en data beschermd.

 • Help jouw organisatie printers en documenten veilig te houden met Azure AD-gebruikers en beveiligingsgroepen.
 • Afdrukgegevens worden op dezelfde manier opgeslagen als andere Office-gegevens, in overeenstemming met de richtlijnen voor gegevensbeheer van Microsoft.
 • Alle communicatie wordt beschermd via beveiligde HTTPs-verbindingen.
 • Printers worden weergegeven als Azure AD-apparaatobjecten ondersteund door een X.509-certificaat.
 • Printers die klaar zijn voor Universeel afdrukken, ondersteunen moderne verificatie, wat implementatie in de Zero Trust-netwerkinfrastructuur mogelijk maakt.

Ook eenvoudiger printen?

Ook printen met een serverloze omgeving die data beveiligd in de Cloud? Plus de werkdruk van jouw IT-afdeling verlagen dankzij het vereenvoudigde proces, zonder dat jouw medewerkers training nodig hebben om te kunnen werken met het nieuwe printsysteem? Vraag ons naar de mogelijkheden van Azure Universal print.