Check jouw Teams Rooms licentie vóór 1 juli

Microsoft maakt per 1 juli 2023 een verandering in de Teams Rooms licentie. De belangrijkste verandering is dat vanaf 1 juli 2023 alle Teams Rooms voorzien moeten zijn van een Teams Rooms Basic- of Pro-licentie. Zonder een van deze licenties kun je je niet meer aanmelden bij de Teams Rooms-vergaderapparaten.

Bestaande licenties worden niet automatisch omgezet naar een Teams Rooms Basic- of Pro-licentie. Hiervoor moet je handmatig actie ondernemen. We helpen je hier graag bij! We adviseren je over de beste licentieoptie voor jouw situatie en ondersteunen je bij de overstap naar de gewenste licentie.

Voor klanten van BK IT Solutions is dit geregeld. Je hoeft verder niets te veranderen.

Wijzigingen op een rijtje

Vanaf 1 juli 2023 kunnen Teams-ruimten apparaten, met inbegrip van apparaten met de persoonlijke modus en de Teams-toepassing op Surface Hub en Teams-panels, zich niet aanmelden zonder een geldige Teams-ruimten licentie.

De gebruikerslicenties (E3/E5) zal niet langer worden ondersteund op Teams Rooms-systemen en zullen ook niet meer werken. Het is daarom van groot belang dat je vóór die tijd controleert of de juiste licentie is toegewezen om te voorkomen dat de vergaderruimtes vanaf 1 juli niet meer werken.

Wat moet je doen

Je controleert dit eenvoudig via het Microsoft Teams Admin Center onder Teams-apparaten. Hier kun je voor elk type systeem controleren of de juiste licentie is toegewezen. De verandering gaat over de volgende licenties:

  • Teams Rooms op Windows
  • Teams Rooms op Android
  • Surface Hubs

In de kolom “Licentie” kunt u zien of de Basic of Pro-licentie is toegewezen. Als dit niet het geval is, zal er een melding verschijnen bij het systeem dat er een onjuiste licentie is toegewezen. Dit moet zo snel mogelijk worden aangepast. Het toewijzen van licenties moet worden geregeld in het Microsoft 365 Admin Center onder “Gebruikers” / “Actieve gebruikers”.

Voor klanten van BK IT Solutions

Voor onze klanten hebben wij de licentieverandering aangepast. Hulp nodig bij het aanpassen van de licenties, of al klant en vragen over de nieuwe licentie? Neem contact met ons op vóór 1 juli. Wij adviseren je graag over de best passende licentie voor jouw organisatie.