December 2023: wat is nieuw in Teams?

Om het nieuwe jaar goed te beginnen delen we in deze blog onze favoriete updates van Microsoft Teams.

Samenwerken en chat

Aangepaste aankondigingsachtergrond voor kanalen

Elke post in een kanaal is net zo belangrijk als de andere, dus hoe laat je er eentje opvallen? Nu kun je een gepersonaliseerde aankondigingsachtergrond maken die creativiteit benut en teams op nieuwe manieren betrekt. Om nieuwe afbeeldingen te maken, typ je een beschrijving of gebruik je AI om een gepersonaliseerde achtergrond te genereren. Het maken van een afbeelding met generatieve AI is beschikbaar in Teams Premium en met een Microsoft 365 Copilot-licentie.

Onderdelen van Loop in kanalen

Blijf gefocust en houd je inhoud gesynchroniseerd met Onderdelen van Loop in kanalen. Wanneer je een bericht opstelt in een kanaal, kun je eenvoudig samenwerken en co-creëren met Loop-onderdelen zoals tabellen, lijsten, voortgangscontrole en meer.

Verbeterde zoekervaring in chat en kanalen

Je kunt nu profiteren van een verbeterde zoekervaring in chatberichten en kanalen, inclusief een nieuwe “zoeken in kanaal” knop die geïntegreerd is in het kanaalinformatiepaneel. Zoek binnen een specifieke chat of kanaal om de resultaten te zien in het rechterpaneel van het scherm. In één weergave kun je snel een blik werpen op je zoekresultaten en tegelijkertijd de interface van het kanaal of de chat zien, zonder je werkstroom te onderbreken. Na het selecteren van een zoekresultaat, word je naar dat specifieke bericht in het kanaal of de chat gebracht zodat je snel de volledige context van het bericht kunt zien in plaats van alleen de zoektekst te zien.

Knop voor chat bij gemiste oproepactiviteit

Neem eenvoudig contact op met je contacten na een gemiste oproep. Er is nu een nieuwe chatknop toegevoegd aan je activiteitenfeed, waarmee je kunt reageren op een gemiste oproep en met slechts één klik een chat kunt starten.

Bestandsapp bijgewerkt naar de OneDrive-app in Teams

De Bestandsapp die wordt geopend vanaf de linkerkant van de Teams desktop-app is nu bijgewerkt met de OneDrive-app-ervaring, wat zorgt voor prestatieverbeteringen, meer weergaven en de nieuwste functies van OneDrive voor zowel de klassieke als de nieuwe Teams. Als onderdeel van deze wijziging wordt de Bestandsapp aan de linkerkant van de nieuwe Teams desktop-app nu de OneDrive-app genoemd. Lees meer over de volgende generatie van OneDrive.

Zoeken op domeinspecifieke criteria

Nieuwe domeinspecifieke zoekfilters zoals “bestanden”, “groepschats” of “teams en kanalen” helpen je zoekresultaten te verfijnen en snel de informatie te vinden die je zoekt. Bovendien kun je nu de naam van een belanghebbende invoeren en met domeinspecifieke zoekfuncties gedeelde bestanden en gedeelde groepschats efficiënt vinden.

Copilot in chat- en kanaalgeschiedenis

Je kunt nu je vorige Copilot-gespreksgeschiedenis bekijken als je Copilot gebruikt in Microsoft Teams. Open het Copilot-menu en typ een vraag. Wanneer je het Copilot-menu sluit en weer opent, zie je je vorige gesprekken met Copilot.

Teams Rooms en devices

Neat Board 50

Neat Board 50 voor Microsoft Teams is een krachtig alles-in-één 50-inch touchscreen videotoestel dat eenvoudig te installeren, op te zetten en te gebruiken is. Ontworpen voor de flexibele toekomst van werk, past het zich aan wanneer, waar dan ook en op welke manier je ook maar nodig hebt om te vergaderen of je ideeën uit te drukken op Microsoft Teams in de moderne werkomgeving van vandaag. Voor meer vrijheid en toegankelijkheid kun je het koppelen aan een uniek adaptief standaard, waarmee je het toestel snel van ruimte naar ruimte kunt verplaatsen en het scherm kunt aanpassen voor optimaal gebruik en kijkervaring. Tegelijkertijd maakt de meegeleverde drukgevoelige Neat Active Marker het heel eenvoudig om het scherm als whiteboard te gebruiken. Ontdek de geavanceerde mogelijkheden van Neat Board 50.

Lenovo ThinkSmart View Plus Monitor

De Lenovo ThinkSmart View Plus Monitor is een nieuw gecertificeerd apparaat voor Teams, ontworpen voor Teams-vergaderingen en samenwerking. Het kan worden gebruikt als een secundair scherm voor videogesprekken of als een op zichzelf staand apparaat voor chat, agenda en persoonlijke productiviteit. Ontdek meer over de Lenovo ThinkSmart View Plus Monitor.

Apps

Autopilot Accounts Payable AI

Autopilot Accounts Payable AI automatiseert de taak van het uploaden, toewijzen en bijhouden van leveranciersfacturen met behulp van AI in Microsoft Teams. Met functies voor gegevensextractie om snel nauwkeurige facturen te maken voor goedkeuring en betaling, geautomatiseerde herinneringen wanneer facturen moeten worden betaald, en de beschikbaarheid van de Autopilot Accounts Payable-bot om te helpen bij dagelijkse taken en financiële inzichten. Met deze app kun je het beheer van facturen optimaliseren via aangepaste workflows op één platform.


Datadog

Datadog is een monitoring- en beveiligingsplatform voor cloudapplicaties. De Datadog-app stelt je in staat om binnen Teams incidenten te creëren, beheren en samen te werken. De app helpt organisaties om de controle te houden over IT-systemen door waarschuwingen te ontvangen die monitor-tags en sporen bevatten in Teams-kanalen. Ook helpt Datadog Workflow Automation om real-time observatiedata te integreren met automatische oplossingen. Met de integratie in Teams kun je nu berichten ontvangen en actie ondernemen vanuit de Teams-chatinterface zelf.

Trello

De Trello-app in Teams is een populaire samenwerkingstool die wordt gebruikt voor het beheren van projecten via Kanban-stijl borden en kaarten. In de nieuwste update heeft Trello ook geïntegreerd met Copilot voor Microsoft 365. Met deze plugin in Teams kun je zoeken naar taken met hoge prioriteit of taken die nog moeten worden gedaan in natuurlijke taal via Copilot.

Virtuele afspraken

Nieuwe virtuele afspraaktemplate toegevoegd aan Outlook Teams-add-in

Er is een nieuwe vergadertemplate voor Virtuele Afspraken beschikbaar in het vervolgkeuzemenu voor Teams-vergaderingen in het tabblad Agenda in Outlook, wanneer de Teams-add-in is ingeschakeld. Dit stelt planners in staat om virtuele afspraken rechtstreeks in Outlook op te zetten, en deze zullen zichtbaar zijn in zowel de Outlook- als Teams-appkalenders.

Up to date het nieuwe jaar in?

Dit waren de laatste updates van Microsoft Teams. Ook werken met de nieuwste features? Ontdek wat Microsoft Teams allemaal te bieden heeft op deze pagina.