Februari 2024: wat is nieuw in Teams?

De maandelijkse update van Microsoft Teams staat weer voor je klaar! In de maand februari zijn er vooral updates van de Copilot ervaring in Microsoft Teams chat, layout voor Teams Rooms voor Android-apparaten en veel meer. Dit alles lees je in de Wat is nieuw teams: februari 2024 editie.

Chatten en samenwerken

Nieuwe Copilot-ervaring in Microsoft Teams Chat

Met een Copilot-licentie voor Microsoft 365, zie je een nieuwe Copilot-app vastgezet boven je chats. Deze versie van de Copilot-app biedt je extra voordelen ten opzichte van de oude versie Microsoft 365 Chat. Zo krijg je onder andere:

  • Verbeterde prompts met details die relevant voor jou, zoals mensen waarmee je samenwerkt, vergaderingen, jouw bestanden, enzovoort.
  • Toegang tot jouw Copilot Chat-geschiedenis,
  • Toegang tot een bibliotheek van prompts via Copilot Lab,

Hier vind je meer informatie over Microsoft Copilot in Teams.

Meldingenkaart

Met deze update heb je meer controle over wat er wordt weergegeven in je activiteitenoverzicht. Wanneer je op de ellips klinkt vanaf de activiteitenkaart kun je de meldingsinstellingen aanpassen. Zo pas je geluid aan, weergave en meer. Dit helpt je informatie te volgen welke voor jouw het meest relevant is.

Meeting

Nieuwe lay-out delen inhoud in Together Modus

Met deze nieuwe lay-out kun je de video-deelnemers in de Together-modus onderaan het scherm zien. Alle deelnemers delen een gemeenschappelijke achtergrond op een horizontaal vlak. Zo is er meer verbinding tussen mensen in een vergaderruimte en externe deelnemers. Dit maakt de modus makkelijker te gebruiken wanneer er content wordt gedeeld of wanneer iemand inhoud presenteert.

Teams rooms en apparaten

Teams Premium vergaderbeveiliging op Teams Rooms op Android

Naast watermerken voor Teams-vergaderingen kunnen gebruikers nu uitgebreide mogelijkheden ervaren van Teams Premium geavanceerde vergaderbeveiliging met end-to-end versleutelde vergaderingen en gevoeligheidslabels voor Teams Rooms op Android. Deze geavanceerde beveiligingsopties kunnen worden ingeschakeld door een vergaderorganisator met een Teams Premium-licentie.

Nieuwe kalenderweergave Teams Rooms voor Android

De nieuwe kalender op Teams Rooms op Android toont het schema voor vandaag en morgen. Een verticale kleurenbalk naast elk tijdsinterval geeft aan of de ruimte is geboekt. De balk is paars voor bezette tijdsintervallen en groen voor vrije tijdsintervallen.

Aangepaste vergaderweergaven voor Teams Rooms op Android

Tijdens een vergadering kun je de indeling van het scherm aan de voorkant van de ruimte in een Teams Room op Android eenvoudiger aanpassen. IT-beheerders hebben ook meer opties om het paneel te configureren met behulp van lokale apparaatinstellingen. Deze mogelijkheid is beschikbaar voor alle Teams Room-licenties.

Teams Room-besturing met je Windows PC op zowel Windows als Android

Voorheen beschikbaar op mobiele apparaten, kun je nu room remote gebruiken vanaf je Windows PC voor een handige, contactloze manier om de ruimte te beheren. Om de room remote te gebruiken, klik je op “Ja” wanneer je wordt gevraagd om de controle over te nemen na het deelnemen aan de vergadering met kamergeluid, of je kunt naar de lijst met vergaderdeelnemers gaan en op de naam van de ruimte klikken om room remote te selecteren uit het dropdown-menu. Deze functie is nu beschikbaar voor Windows PC, in alle Teams Room-licenties.

Verbeteringen aan Teams Rooms op Android met de 2024 Update 1 Release

De nieuwe Teams Rooms op Android-release is nu beschikbaar en wordt geleverd met ontwerpaanpassingen, meer opties voor vergaderindeling en verbeterde vergaderbeveiliging.

Lees de Release-opmerkingen voor Microsoft Teams Rooms.

Dagelijks onderhoudsherstartvenster voor Teams Rooms op Android-apparaten

Standaard is een Teams Rooms op Android-apparaat ingesteld om tussen 2:00 uur en 3:00 uur opnieuw op te starten op basis van de lokale tijdzone, tenzij het tijdens die tijd wordt gebruikt. In dat geval wordt de herstart uitgesteld naar de volgende dag. IT-beheerders kunnen deze functie uitschakelen of het herstartvenster aanpassen vanuit de apparaatinstellingen.

Teams Rooms apparaten

AudioCodes RXV81B10

De RXV81-B10 bundel, aangedreven door de RXV81 MTR op Android en de RX-PAD kamercontroller, optimaliseert hybride vergaderingen in kleine tot middelgrote ruimtes. Met ingebouwde luidsprekers, 6 microfoons, full HD en ePTZ met 5x zoom, garandeert het heldere beelden en een heldere spraakkwaliteit. Naadloze integratie met Teams vergemakkelijkt volledige video- en inhoudsdelen. De eenvoudige montage en minimale kabelverbindingen vereenvoudigen implementatie voor een probleemloze installatie.

EPOS IMPACT 860T

Met de EPOS IMPACT 860T ben je altijd goed verstaanbaar, ongeacht het niveau van achtergrondgeluid, en geniet je van super breedbandaudio voor natuurlijk geluid. Deze dubbelzijdige headset is ontworpen voor bureauwerkers. Ervaar comfortabel dragen gedurende de hele dag dankzij het lichte ontwerp, zachte kussens en hoofdbandpadding. Verhoog de efficiëntie met 40%* door de reactietijd te verbeteren tijdens multitasking om nauwkeurigheid te behouden met EPOS BrainAdapt™ en de toonaangevende stemopname van EPOS AI™. Geniet van totale gebruiksgemak met intuïtieve bedieningselementen en slimme functies.

Teams telefoon

Privé-lijn

Beheerders kunnen nu een privé tweede telefoonnummer activeren voor een gebruiker, zodat ze inkomende oproepen direct kunnen ontvangen, zonder tussenkomst van gemachtigden, beheerders of assistenten. Oproepen naar de privélijn worden onderscheiden door een unieke melding en beltoon.

Samenwerkingsapps

SAP Sales en Service Cloud

Met de SAP Sales and Service Cloud-app kun je jouw organisatie in staat stellen om eenvoudig in contact te komen met klanten, vergaderingen te houden met contextuele notities en actie te ondernemen voor vervolgstappen met slechts een paar klikken binnen Microsoft Teams. Je team kan klantvergaderingen plannen, samenwerken in toegewijde werkruimten en de resultaten verbeteren door rechtstreeks gebruik te maken van SAP Sales and Service Cloud-content in Teams.

Workpath

De Workpath-app voor Microsoft Teams ondersteunt ondernemingen bij het definiëren en uitvoeren van strategische doelen. De app helpt je team effectieve en afgestemde doelen te stellen, onderweg bij te sturen en continu je organisatie te ontwikkelen. De Workpath-app zorgt er ook voor dat strategische doelen altijd top-of-mind blijven voor jouw teams. Met de nieuwe aankondigingsfunctie kunnen degenen die verantwoordelijk zijn voor het OKR-planningsproces nu gerichte communicatie sturen naar specifieke, dynamische doelgroepen. Dit vergemakkelijkt snellere en efficiëntere afstemming, terwijl de communicatie-overlast voor je team wordt geminimaliseerd.

Ook werken met de aller nieuwste updates van Microsoft Teams?

Ontdek de mogelijkheden van Microsoft Teams op deze pagina. Vragen over de samenwerkingstool? Neem gerust contact met ons op.