Eenvoudig inzicht in jouw digitale veiligheid met Microsoft Secure Score

Met de ontwikkeling van online bedreigingen kan het voor jouw organisatie een uitdaging zijn om beschermd te blijven. Daarom is het is tijd om jouw veiligheidspositie te beoordelen met de Microsoft Secure Score.

Wil je weten hoe veilig jouw organisatie werkelijk is met Microsoft 365? De Secure Score biedt Microsoft 365-gebruikers een veiligheidsmetriek die inzicht geeft in het huidige beschermingsniveau. De score wordt berekend door het analyseren van je reguliere activiteiten en beveiligingsinstellingen in Microsoft 365. De analyse laat zien hoe jouw organisatie is afgestemd op de beste beveiligingspraktijken van Microsoft en beveelt stappen aan om jouw beveiligingspositie in Microsoft 365 te verhogen. Om jouw Secure Score te bekijken dien je een administratieve rol te hebben binnen Microsoft 365 van jouw organisatie.

Vijf keer veiliger dankzij Microsoft Secure Score

Organisaties die hun Secure Score gebruiken, hebben deze vijf keer meer zien stijgen dan organisaties die dat niet doen. De Secure Score van Microsoft zal je aanmoedigen om gebruik te maken van de beveiligingsfuncties die al beschikbaar zijn, maar waar je je misschien niet bewust van bent.

Office 365 veilige score

Het beste is dat je niets hoeft in te stellen om je score te bekijken. Het is direct beschikbaar. Als je Microsoft Defender voor Endpoint hebt ingeschakeld, kun je bovendien jouw Secure Score voor Windows bekijken. De Microsoft Secure Score wordt gepresenteerd in een dashboard dat bestaat uit drie belangrijke onderdelen – je score, aanbevolen acties en scoreanalyse. Maar wat zegt dat over jouw score?

Jouw veilige score

Op jouw dashboard kun je de Secure Score bekijken en zien hoe die zich verhoudt tot het gemiddelde in de sector. Daarnaast krijg je een doelscore te zien die je kunt aanpassen afhankelijk van hoe snel je de beveiliging wilt verhogen. Je hebt de mogelijkheid om jouw Secure Score in je eigen tempo te verhogen door een eigen doelscore in te stellen met de schuifbalk. Hoe hoger je je doelscore instelt, hoe meer aanbevolen acties je krijgt. Zo beschik je over de flexibiliteit die je nodig hebt om jouw beveiliging te verhogen.

Aanbevelingen voor Secure Score

Zoals hierboven vermeld, krijgt je een lijst met aanbevolen acties om je doelscore te bereiken. Je kunt de acties filteren op gebruikersimpact, implementatiekosten en actietype. Dit kan je helpen bij het prioriteren van acties op basis van de beveiligingsbehoeften van jouw organisatie.  Om meer te weten te komen over een specifieke aanbeveling, hoef je er alleen maar op te klikken om te ontdekken wat de actie voor je oplost, hoe deze je totaalscore zal verhogen en wat je moet doen om de actie uit te voeren. Door de aanbevolen acties uit te voeren, verhoog je de beveiliging in jouw organisatie in een mum van tijd!

Score analyse

Iedereen houdt ervan om te zien welke vooruitgang ze hebben geboekt. In jouw Secure Score dashboard kun je analyseren hoe jouw score in de loop van tijd is veranderd en hoe deze zich verhoudt tot de gemiddelde Secure Score. Je kunt gemakkelijk de datumbereiken wijzigen en acties bekijken die je op specifieke dagen hebt ondernomen. Wil je jouw acties delen met andere medewerkers? In Score Analyser kun je eenvoudig de aanbevolen actielijst voor een specifieke datum exporteren.

Nieuwe beveiligingsrisico’s nemen toe en het kan een uitdaging zijn om jouw bedrijf tegen deze bedreigingen te beschermen. Het gebruik van de Secure Score is de eerste stap in de goede richting om de beveiliging binnen jouw organisatie te verbeteren. Het zal je helpen met duidelijke richtlijnen om jouw beveiligingsniveau te verhogen – en de algemene risico’s te verminderen waarmee jouw bedrijf kan worden geconfronteerd. De werkplek ontwikkeld zich voortdurend en terwijl je de trends bijhoudt, is het belangrijk dat je dit op een veilige manier doet – of het nu gaat om het implementeren van werken op afstand of nieuwe online communicatiemethoden.

Verhoog je score met Microsoft 365 Business

Migreren naar Microsoft 365 Business zal de score onmiddellijk met meer dan 100 punten doen stijgen. Het wordt geleverd met beveiligingsfuncties die Office 365 niet heeft, waaronder:

  • Bescherming tegen geavanceerde bedreigingen
  • Windows Defender
  • Beheer van mobiele apparaten

Zie Microsoft 365 als een extra veiligheidshek rond jouw organisatie.

Hulp nodig?

Ons team van experts staat klaar om jouw organisatie te helpen beschermd te blijven. Voor meer informatie over het verbeteren van jouw Secure Score: neemt vandaag nog vandaag contact op met één van onze collega’s.