Persoonlijke achtergronden in Microsoft Teams

Of je nu een feestelijke sfeer wilt overbrengen tijdens de feestdagen of een professionele uitstraling wilt behouden in je online meetings, het aanpassen van je achtergrond in Teams is een eenvoudige manier om een omgeving te creëren die perfect bij jouw organisatie past.

Waarom Teams Achtergronden Instellen en Aanpassen?

De mogelijkheid om je achtergrond in Teams in te stellen, aan te passen en te wijzigen, geeft je de mogelijkheid een passende uitstraling te creëren voor verschillende gelegenheden zoals presentaties voor partners of meetings met collega’s.

Je Teams Achtergrond Personaliseren

Achtergrond instellen in Teams

Je begint met het instellen van je gewenste achtergrond in Teams. Navigeer eenvoudig naar de instellingen van Teams en ontdek de opties om je achtergrond aan te passen. Hoe je dit precies doet vind je in dit FAQ-artikel.

Achtergrond aanpassen en wijzigen

Wil je nog meer personalisatie? Ontdek hoe je je achtergrond naar wens kunt aanpassen. Van het maken van je eigen achtergrondafbeelding, tot het vervagen van je achtergrond voor meer privacy wanneer je thuis werkt.

Onder de drie puntjes in het bovenste menu […] vind je Effecten en Avatars. Hier vind je de volgende opties

Vervaging

Wanneer je vanuit huis werkt, of een locatie waar privacy belangrijk is kun je er voor kiezen om je achtergrond te vervagen. Ook wanneer je op een locatie werkt waar veel mensen zijn, zoals een koffietentje kan het een fijne tool zijn om mensen die ongevraagd in jouw meeting te zien kunnen zijn te kunnen blurren.

Nieuwe toevoegen

Hier kun je een eigen afbeelding uploaden, bijvoorbeeld een afbeeldingen van het logo van jouw bedrijf of een nieuw product welke je wil promoten in een meeting. Experimenteer met het maken van je eigen achtergrond. Wanneer je jouw achtergrond wil testen, klik je op voorbeeld. Nu kun je jouw achtergrond testen zonder dat andere deze nog kunnen zien.

Standaard video of afbeeldingen

Voor neutrale maar toch interessante achtergronden heeft Teams een selectie van bewegende en stilstaande achtergronden.

achtergronden in teams

Maak jouw merk herkenbaar

Wanneer je in contact komt met klanten via Teams, kun je met een aangepaste achtergrond in de huisstijl van je bedrijf een blijvende indruk maken. Het consistent gebruiken van de kleuren, logo’s en visuele elementen van je merk draagt bij aan directe herkenning, versterkt de geloofwaardigheid van je merk. Ook kunnen klanten jouw huisstijl sneller herkennen vertrouwen geven over de kwaliteit van jouw producten of diensten. Deze subtiele manier van communicatie laat niet alleen professionaliteit zien, maar benadrukt ook je toewijding aan jouw merk.

Personaliseer jouw Teams meeting met een eigen achtergrond

Of je nu een informele bijeenkomst met collega’s hebt, of een belangrijke zakelijke presentatie geeft, de mogelijkheid om je achtergrond aan te passen in Teams biedt een unieke kans om je persoonlijkheid te tonen en de juiste sfeer te creëren. Experimenteer met verschillende achtergronden en ontdek welke het beste bij jou en de gelegenheid passen. Meer leren over de mogelijkheden van Microsoft Teams? Op deze pagina vind je meer informatie.