September 2023: Wat is nieuw in Teams?

In deze blog nemen we je mee door de septemberupdates van Microsoft Teams. Deze maand zit boordevol verbeteringen en nieuwe functies in Teams. Lees hier de hoogtepunten om up to date te blijven met Microsoft Teams.

Webinars

Opname op aanvraag

Zodra een webinar is afgelopen, kunnen de organisatoren de video-opname publiceren en automatisch een e-mail sturen naar de deelnemers met een link om de video op aanvraag te bekijken. De gepubliceerde video zal worden gehost op de online evenementpagina. Een opname kan worden gepubliceerd vanuit de opname-sectie binnen de webinar opzet en beheerervaring.

Teams bellen

Shared bellen

Gedeeld bellen stelt beheerders in staat om eenvoudig groepen gebruikers in staat te stellen om PSTN-gesprekken te voeren en ontvangen met een gedeeld telefoonnummer en belplan. Gebruikers die zijn ingeschakeld voor gedeeld bellen hebben toegang tot het volledige scala aan Teams Phone-functies en -ervaringen. Deze nieuwe Teams Phone-functie biedt een alternatieve manier om bellen mogelijk te maken voor gebruikers die minder vaak contact hebben met externe contacten. Gedeeld bellen is beschikbaar voor gebruikers met een Teams Phone-licentie via zowel E5 als Teams Phone Standard. Ontdek hoe je gedeeld bellen voor Teams Phone implementeert en beheert.

SIP Gateway is nu compatibel met meer analoge apparaten

Analoge apparaten van Cisco, Poly en AudioCodes kunnen nu verbinding maken met Microsoft Teams via SIP Gateway, waardoor organisaties hun investeringen in bestaande SIP-apparaten kunnen behouden. Lees meer over de voordelen, vereisten en compatibele apparaten.

Chatten en samenwerken

Tot 1.000 kanalen per team

Nu kun je tot 1.000 standaard- of gedeelde kanalen creëren in zowel nieuwe als bestaande teams. Hierdoor kan een team een kanaal te maken voor elk project of onderwerp, zonder je zorgen te maken over ruimtegebrek of het beheren van een extra team voor dezelfde werkgroep.

Teams Cross Cloud gasttoegang

De bestaande gasttoegangsmogelijkheden zijn uitgebreid, waardoor gasten kunnen deelnemen aan samenwerkingservaringen in chat, vergaderingen, kanalen en teams tussen tenants over Microsoft-clouds heen. Gasten kunnen deelnemen aan een volledige samenwerkingservaring, inclusief audio/video, scherm delen, bestanden delen en zowel 1:1 als 1:many chat. Beheerders kunnen vertrouwen opbouwen tussen tenants en over de Microsoft-clouds via Entra B2B en Cross Tenant Access Settings.

Teams Cross Cloud Geauthenticeerde Vergaderingen

Je kunt nu deelnemen aan een vergadering die wordt gehost in een andere Microsoft-cloud terwijl je bent ingelogd op je eigen account in je eigen tenant – zonder dat je hoeft over te schakelen naar een andere tenant. Wanneer de vergadering begint, valideert de gastheer de identiteit van de deelnemers. Zo ben je er van verzekerd dat deelnemers aan de vergadering geen toegang hebben tot andere gegevens van de host-tenant.

Verbeteringen in videoberichten met clips

Je kon al videoberichten opnemen en verzenden in een-op-een- en groepsgesprekken. Nu kun je ook je achtergrond vervagen, je scherm opnemen en audio-alleenclips opnemen.

Neem je scherm op:

Neem audioclips op:

Hier lees je meer over het opnemen van audioclips in Teams.

Teams rooms en Devices

DTEN Mate Touch Console voor Microsoft Teams Rooms op Android

De nieuw gecertificeerde DTEN Mate (PoE) voor Teams biedt een professionele en gebruiksvriendelijke oplossing voor het beheren van vergaderruimtes als een Microsoft Teams Rooms-console. Met zijn intuïtieve touchscreen-bediening kun je eenvoudig vergaderingen starten, deelnemers beheren, ruimteresources plannen en meer met slechts een eenvoudige aanraking. De installatie is eenvoudig dankzij netwerkaansluiting en stroomvoorziening via een enkele Ethernetkabel (PoE), wat zorgt voor een probleemloze installatie en een opgeruimd systeemontwerp.


Aver CAM570 Camera voor Microsoft Teams Rooms op Windows

De CAM570 is een PTZ-videoconferentiecamera met eersteklas functies die je in staat stelt om persoonlijke vergaderervaringen te bieden aan deelnemers op afstand. De CAM570 beschikt over een 4K dual-lens camera met 36X totaal zoom en een AI-lens met een gezichtsveld van 95 graden. De beamforming-technologie van Aver zorgt ervoor dat de PTZ-camera zich richt op de meest relevante activiteiten in een vergadering, waarbij onnodige audio wordt geëlimineerd door detectie van mondbeweging en menselijke stemmen. De camera bevat drie paren ingebouwde spraaksensoren met beamforming-technologie en twee 4K-lenzen om sprekers tot 10 meter ver te volgen.

Yamaha ADECIA Wireless Solution voor Microsoft Teams Rooms op Windows

De ADECIA Wireless Solution, nu gecertificeerd voor Teams, vereenvoudigt de uitdagingen van implementatie, configuratie en ruimteakoestiek. Ontworpen om naadloos samen te werken om de installatietijd, kosten en complexiteit te verminderen, zorgt het voor de gemakkelijkste installatie voor de beste audiobeleving dankzij functies zoals automatische detectie, automatische instelling en automatische afstemming. Met automatische spreker-tracking, HVAD (Human Voice Activity Detection) en de nieuwste DECT-technologie, komen de gecertificeerde microfoons voor Teams in vier verschillende vormen om in bijna elke omgeving te passen. Bovendien is slechts één PoE+ netwerkkabelverbinding nodig voor de bediening. Zeg vaarwel tegen de wirwar van bedrading en configuratie-updates wanneer de indeling van je ruimte verandert. Deze draadloze oplossingsbundel omvat een processor (RM-CR), een draadloos toegangspunt (RM-WAP8), een omnidirectionele microfoon (RM-WOM) en een draadloos oplaadstation (RM-WCH8).


Poly TC10 gecertificeerd voor Microsoft Teams Panel op Android

De Poly TC10 is nu gecertificeerd voor Microsoft Teams als een planningspaneel. Als een twee-in-een aanraakpaneel voor het plannen van ruimtes en het beheren van vergaderingen, maakt het opmerkelijk eenvoudig om samenwerkingsruimtes te plannen en deel te nemen aan videovergaderingen. Als een dual-purpose apparaat kan het binnen de ruimte worden gebruikt om videogesprekken te beheren of buiten de ruimte om direct vergaderingen te boeken. De flexibele installatiemogelijkheden en de enkele Power over Ethernet (PoE) kabel zorgen voor een schone, eenvoudige en professionele installatie. Of je het nu aan de muur bevestigt of op een tafel plaatst met zijn flexibele, multihoekige standaard, je hebt het gereedschap voor echte vergaderproductiviteit.

Apps

Ambr

Ambr is ontworpen om burn-outrisico’s binnen je organisatie of team proactief te identificeren. Door geanonimiseerde werknemersagenda’s te analyseren en dagelijks een enquête met één vraag te versturen, detecteert het effectief tekenen van burn-out. Met een combinatie van kwalitatieve en kwantitatieve gegevens, allemaal geaggregeerd om de privacy van werknemers te waarborgen, biedt Ambr leiders waardevolle analytische inzichten en bruikbare aanbevelingen om mogelijke burn-outproblemen aan te pakken voordat ze kritiek worden.

Gloat

De Gloat-app is een door AI aangedreven talentenmarkt die je koppelt aan interne kansen op basis van je vaardigheden, ervaring en ambities. Het stelt werknemers in staat om openstaande functies, projecten die ondersteuning nodig hebben, leercursussen en nieuwe collega’s en mentoren binnen hun organisatie te ontdekken. Gloat helpt ook managers en leiders om een meer flexibele workforce te creëren door cross-functionele teams op te zetten, cruciale functies in te vullen en nieuwe projecten en opdrachten te lanceren.

Lucidchart voor Microsoft Teams

Deze app van Lucidchart stelt je in staat om diagrammen te maken, bewerken en samen te werken in Teams. De bijgewerkte app biedt een verbeterde gebruikersinterface, snellere laadtijden en weergave, en real-time co-bewerking, opmerkingen en chatten. Nu kun je ook Lucidchart gebruiken om organigrammen te maken op basis van je Microsoft 365-gegevens of mindmaps te genereren op basis van Teams-gesprekken.

VioletLMS

Ontgrendel de toekomst van bedrijfsleren naadloos via de VioletLMS-app binnen Microsoft Teams. De integratie met VioletLMS voorziet je van een real-time leer-ecosysteem dat de kloof tussen training en uitvoering overbrugt. Gebruikers kunnen cursussen starten, aankondigingen en hulpbronnen delen, virtuele trainingen bijwonen en nog veel meer. Beheer cursussen, wijs gebruikersroutes toe en volg de voortgang van leerlingen – allemaal zonder Teams te verlaten.

Dit waren de updates van de maand september. Voor meer informatie over Microsoft teams verwijzen we je door naar deze pagina.