Breng werknemers samen met Microsoft Viva Connections

Vandaag de dag is hybride werken de norm. Van flexibele uren tot flexibele werkplekken. Maar hoe houd je werknemers betrokken bij elkaar en jouw bedrijf? Microsoft Viva Connections biedt het antwoord. In dit artikel vertel ik je wat Viva Connections inhoud en hoe je het kunt inzetten voor jouw bedrijf.

Microsoft Viva Connections is een platform dat speciaal is ontworpen om werknemers te helpen verbinding te maken met de bronnen die ze nodig hebben om productief te zijn in hun dagelijkse werk. Het is onderdeel van Microsoft Viva, een suite van tools en functies die speciaal zijn ontworpen voor de moderne werkomgeving.

Viva Connections wordt geleverd als een add-on voor Microsoft Teams en biedt een eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface waarmee werknemers snel en gemakkelijk toegang krijgen tot bedrijfsnieuws, bedrijfsdocumenten, interne sociale netwerken en andere belangrijke informatiebronnen. Het platform biedt ook personalisatieopties waarmee werknemers hun eigen dashboard kunnen aanpassen en aanpassen aan hun individuele behoeften.

Het werkt door de integratie van verschillende interne bedrijfssystemen en -services, zoals SharePoint, Yammer en Microsoft Stream. Dit betekent dat werknemers via één centrale locatie toegang kunnen krijgen tot al deze services. Viva Connections is een geweldige manier om de interne communicatie van jouw bedrijf te stroomlijnen en ervoor te zorgen dat werknemers toegang hebben tot de informatie die ze nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen.

Verbeterde bedrijfscultuur

Het kan ook helpen bij het opbouwen van een sterke bedrijfscultuur door het faciliteren van interne communicatie. Een versterkte bedrijfscultuur kan verschillende voordelen hebben. Zo kan een sterkere bedrijfscultuur leiden tot een hogere betrokkenheid van werknemers, omdat het hen een gevoel van identiteit en verbondenheid geeft met het bedrijf en de gemeenschappelijke doelen. Dit kan op zijn beurt leiden tot hogere motivatie, productiviteit en prestaties. Ook kan de klanttevredenheid verhogen, omdat werknemers die zich sterk identificeren met de waarden en missie van het bedrijf vaak meer klantgericht zijn en zich meer inzetten voor het leveren van hoogwaardige producten en diensten. Een sterkere bedrijfscultuur kan ook leiden tot verhoogde innovatie, omdat werknemers die zich veilig en geïnspireerd voelen om ideeën te delen en samen te werken, vaak creatiever zijn en meer kans hebben om nieuwe en innovatieve ideeën te genereren. Reden genoeg om jouw werknemers een platform voor communicatie en creatie te bieden.

Wat biedt Microsoft Viva Connection?

Je kunt Viva Connections gebruiken om een ​​breed scala aan informatiebronnen en services aan je werknemers aan te bieden. Dit kan bijvoorbeeld een bedrijfsnieuwsfeed zijn, een toegangspoort tot interne HR-systemen, of een platform voor werknemers om met elkaar te communiceren en samen te werken aan projecten. Eén van de voordelen van Viva Connections is dat het kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Het is mogelijk om verschillende services en informatiebronnen toe te voegen en te verwijderen, en om de interface aan te passen aan de branding en het ontwerp van het bedrijf.

Desktop

Op desktop geeft Viva Connections jouw eigen homesite weer als een branded app in Teams, waarbij de kracht van jouw intelligente SharePoint-intranet wordt gecombineerd met de chat- en samenwerkingstools die Teams biedt.

Kortom, Microsoft Viva Connections is een krachtig hulpmiddel voor bedrijven die hun interne communicatie willen verbeteren en hun werknemers willen helpen productiever te zijn. Door verschillende informatiebronnen en services te integreren en een intuïtieve gebruikersinterface te bieden, kan Viva Connections de efficiëntie en samenwerking van teams verhogen, terwijl het ook kan bijdragen aan een sterke bedrijfscultuur. Als je op zoek bent naar manieren om de communicatie en samenwerking te verbeteren, kan Viva Connections jouw bedrijf verder helpen. Graag meer informatie over hoe je Viva Connections kunt inzetten? Wij geven je graag advies.

Gerelateerde diensten