December 2021: Wat is nieuw in Teams?

Hoe gaan we dit jaar nóg productiever samenwerken? Daar hebben ze van alles op verzonnen bij Microsoft Teams. In dit artikel vind je de updates van Teams van de maand december van 2021. Nu kan jij het nieuwe jaar in als een echte Teams vergader-expert.

Volgorde van opgestoken handen

Waar je tijdens een persoonlijke meeting een knikje kan geven, of met oogcontact kan aangeven dat je ziet dat iemand een vraag heeft, kun je dat online niet. Om hybride vergaderen persoonlijker te maken kun je de volgorde waarin deelnemers hun hand opsteken terugzien. Klik op het deelnemerspanel om te zien wie zijn hand heeft opgestoken en geef de beurt aan de persoon met de eerste vraag. Zo zie je niemand over het hoofd en kun je iedereen op zijn beurt de kans geven input te leveren.

Meetings opnemen en terugkijken

Door Teams meetings op te nemen kun je informatie opvangen die je misschien de eerste keer gemist hebt, of kunnen collega’s die niet aanwezig waren bij de meeting toch de informatie verkrijgen die ze gemist hebben. Opnames worden opgeslagen op OneDrive en SharePoint zodat je deze gemakkelijk kunt delen. Maar je kunt nu veel meer met je opnames:

Multi-speed playback

Wanneer je aantekeningen wil maken van de meeting of je de informatie nodig hebt voor een belangrijk evenement is het fijn om de informatie op jouw tempo te kunnen verwerken. Kijk de opname versneld of vertraagd terug, van 0.5x vertraagd tot 2x sneller.

Indexed recordings

Om snel het gedeelte van de meeting te vinden wat je nodig hebt, zijn de opnames verdeeld in stukken. Aan de hand van slide transities kun je door de gehele meeting scrollen voor een duidelijk overzicht.

Auto-recording

Auto-recording is geen nieuwe optie in Teams, maar toch zet ik hem in dit rijtje. Hoe vaak komt het niet voor dat iemand halverwege de meeting vraagt “wordt deze meeting opgenomen?” Zonde wanneer je daar te laat achter komt. Om dit te voorkomen kunnen organisatoren van een meeting van tevoren kiezen voor “automatisch opnemen”. Je kunt er per meeting voor kiezen wanneer je deze inplant, of voor een reeks meetings om deze automatisch op te nemen.

Auto-expiration

Binnenkort kunnen organisatoren van een meeting een tijdsduur van de beschikbaarheid van een opname bepalen. Opnames blijven voor een door de organisator bepaalde tijd beschikbaar en verdwijnen na die tijd automatisch in de prullenbak.

Bijschriften voor afbeeldingen

Om jouw vergadering inclusiever te maken voor deelnemers met een visuele beperking biedt Teams nu de optie om een bijschrift aan een afbeelding in de chat te voegen. Op deze manier krijgen deelnemers die gebruikmaken van een schermuitleesprogramma’s ook de context en inhoud van verzonden afbeeldingen. In dit artikel van Microsoft leer je meer over het toevoegen van alt-teksten.

Hot desking voor Teams display

De term klinkt misschien heel hip en modern, maar hot desking is gewoon het inplannen van hybride vergaderruimtes op kantoor voor hybride vergaderingen. Nu medewerkers op verschillende locaties werken, is er soms behoefte om samen te komen op kantoor. Of juist een plek te vinden waar je veilig alleen kunt werken. Reserveer nu gemakkelijk een ruimte via Teams en Outlook, of vanaf vergaderapparatuur zoals de Yealink, wanneer je al op kantoor bent.

Dit waren de laatste updates van 2021. Wij zijn heel erg benieuwd met welke updates Microsoft Teams komt in het nieuwe jaar. Jij ook? Volg dan onze Wat is nieuw in Teams reeks om up-to-date te blijven!