Januari 2024: wat is nieuw in Teams?

Nog beter gebruik kunnen maken van Microsoft Teams? In deze blog lees je alle nieuwste features van de vergaderapp. In de maand januari kwam Microsoft met korte, maar indrukwekkende lijst met updates.

Samenwerken en chatten

Verzonden berichten doorsturen

Deel een bericht met een collega’s door met de rechtermuisknop op het bericht te klikken en “doorsturen” te selecteren, of door op de “…” op het bericht te klikken en vervolgens “doorsturen”. Je kunt ook extra context aan het bericht toevoegen om de ontvanger meer duidelijkheid te bieden. Berichten kunnen worden doorgestuurd naar 1:1-chats en groepschats.

Meetings

In november introduceerde Microsoft Teams Microsoft Mesh. Mesh in Teams is beschikbaar bij kernlicenties van Teams. Organisaties kunnen ook grotere evenementen hosten met aangepaste, meeslepende ervaringen die zijn afgestemd op hun behoeften met Microsoft Mesh, beschikbaar via Teams Premium. Hier een korte samenvatting van wat Microsoft Mesh inhoudt:

Mesh in Teams transformeert je Teams-vergadering in een driedimensionale ervaring. Microsoft introduceerde deze feature om virtuele contacten persoonlijker te maken.

Vanuit het menu Weergave in een Teams-vergadering selecteer je de optie voor meeslepende ruimte (3D) en betreed je een vooraf gebouwde meeslepende ruimte waar je kunt verbinden en samenwerken met anderen in 3D en met degenen in de standaard 2D-vergaderervaring. Of je nu Mesh in Teams gebruikt voor een sociaal samenzijn van het team, een brainstormsessie of een rondetafelgesprek, je kunt dezelfde Teams-functies gebruiken die je kent vanuit een 3D-ruimte, zoals toegang tot gedeelde inhoud voor samenwerking, communiceren via Teams-chat en het gebruik van live reacties om jezelf uit te drukken.

Meer over Mesh lees je in de Wat is nieuw in Teams-editie van november 2023.

Virtuele afspraken

Planners en medewerkers die on-demand afspraken beheren, kunnen specifieke medewerkers toewijzen en de duur van de afspraak instellen om on-demand services af te handelen. Dit zorgt ervoor dat wanneer een on-demand afspraak wordt aangevraagd, er een aangewezen medewerker is toegewezen aan de afspraak en de duur van de afspraak wordt bepaald. De aangewezen medewerker ontvangt ook een melding om de on-demand afspraak bij te wonen. Deze functionaliteit is beschikbaar voor gebruikers met een Teams Premium-licentie.

Samenwerkingsapps

1Page

De 1Page-app is de alles-in-één productiviteitstool die een platform creëert om verkoopprofessionals te ondersteunen door hen te verbinden met gegevens, inzichten en zelfs potentiële of bestaande klanten. Nu, met een co-pilot plug-in, kunnen gestroomlijnde gegevens en realtime inzichten worden benaderd vanuit de 1Page-app met gesprekstaalopdrachten in het hele Microsoft 365-ecosysteem.

Alvao

Alvao voor Microsoft Teams automatiseert routinematige processen, verhoogt de productiviteit van teams en helpt gebruikers zich te concentreren op belangrijke projecten. Met de nieuwste uitbreiding naar Microsoft 365-toepassingen kunnen tickets die zijn geopend in Outlook gemakkelijker verbinding maken met een agent. De app helpt bij het vastleggen van chatberichten naar tickets, creëert een eenvoudig te volgen lijst van tickets om op te lossen en geeft agenten de mogelijkheid om tickets direct aan te nemen en op te lossen.

Trello

De Trello-app in Teams is een populaire samenwerkingstool die wordt gebruikt voor het beheren van projecten via Kanban-stijl borden en kaarten. In de nieuwste update heeft Trello ook geïntegreerd met Copilot voor Microsoft 365. Met deze plugin in Teams kun je zoeken naar taken met hoge prioriteit of taken die nog moeten worden gedaan in natuurlijke taal via Copilot.

IT-beheer en Security

IT-beheer en beveiliging Onderhoudsvenster configureren voor Teams-apparaten

Binnen het Teams-beheercentrum kunnen beheerders de tijdvensters instellen voor het onderhoud van hun Teams-apparaten. Deze tijdvensters worden gebruikt voor het uitvoeren van eventuele onderhoudstaken voor apparaten, zoals automatische updates.

Uitgebreide retentie van real-time telemetrie tot 7 dagen

Beheerders in het Teams-beheercentrum kunnen de kwaliteit van vergaderingen efficiënter oplossen dankzij real-time telemetrie die beschikbaar is gedurende een langere periode (tot 7 dagen na afloop van een vergadering). Dit helpt beheerders om kwaliteitsproblemen op te sporen en op te lossen met gedetailleerde telemetrie na de vergadering gedurende maximaal 7 dagen. Deze functie is beschikbaar met een Teams Premium-licentie.

Rapport externe domeinactiviteit in het Teams-beheercentrum

Teams-beheerders kunnen zien met welke beheerde domeinen hun gebruikers interactie hebben via het rapport externe domeinactiviteit. Het rapport toont de lijst met domeinen waarmee uw tenant heeft gecommuniceerd via beheerde communicatie en hoeveel interne gebruikers deel hebben uitgemaakt van die communicatie. Dit rapport is beschikbaar voor degenen met open federatie en degenen met expliciete toestaan-lijsten.


Ondersteuning voor watermerken bij het afspelen van opnames

Vergaderingen met watermerken kunnen nu worden opgenomen. Tijdens het afspelen van de opgenomen vergadering verschijnt een watermerk met een e-mailadres. Na afloop van een vergadering kunnen gebruikers de opgenomen inhoud bekijken met watermerken op web- en mobiele platforms. Deze functie vereist een Teams Premium-licentie.

Nieuwe vergaderoptie en vergaderbeleid: ‘Kopiëren of doorsturen van vergaderchat uitschakelen’

Een nieuwe vergaderoptie genaamd ‘Kopiëren of doorsturen van vergaderchat uitschakelen’ stelt de organisator van de vergadering in staat om de mogelijkheid om chatberichten van de vergadering te kopiëren en delen voor deelnemers uit te schakelen om gegevenslekken te voorkomen. Met deze beperking ingeschakeld kunnen deelnemers aan de vergadering chatberichten niet kopiëren met behulp van de menu-optie of sneltoets, berichten niet doorsturen en geen berichten delen met Outlook. Beheerders kunnen bepalen of een organisator deze functie kan gebruiken op de pagina met vergaderopties door de vergaderbeleidsinstelling te gebruiken in het Teams-beheercentrum. Beheerders kunnen ook de standaardwaarde kiezen voor deze vergaderoptie in vergadertemplates die ze maken. Deze functie vereist een Teams Premium-licentie.

Ook werken met Teams?

De lijst van updates van januari is kort; maar dat beloofd veel nieuwe Teams-features in de volgende maand. Vorige updates lees je in deze blog.