Vers van de pers: Nieuwe aankondigingen op Microsoft Ignite 2021

Van 2 tot en met 4 maart vindt Microsoft Ignite plaats. Een digitaal evenement voor klanten en partners waarin Microsoft de nieuwste ontwikkelingen presenteert. Uiteraard houden wij Microsoft Ignite nauwlettend in de gaten op zoek naar nuttige features waar jij als eindgebruiker direct van kunt profiteren. In dit blog zetten we de nieuwste aankodigingen die voor jou interessant zijn direct op een rij.

Externe gasten toevoegen aan een Teamskanaal

Een nieuwe aankondiging is Teams Connect. Met Teams Connect kan een eigenaar een Teams kanaal aanmaken en daar Teams van binnen en buiten de organisatie aan toevoegen. Externe gasten was al mogelijk met Teams Guest Access. Een voordeel is dat je met Teams Connect ook losse kanalen kan delen met externe en dat deze dan direct in de Teams omgeving van de externe partij terecht komen. Dit in tegenstelling tot de huidige guest access waarbij een gast moet switchen tussen het externe en interne Team. Teams Connect zal later dit jaar worden uitgerold.

thumbnail image 7 of blog post titled 
	
	
	 
	
	
	
				
		
			
				
						
							What's New in Microsoft Teams | Microsoft Ignite 2021

Webinar functionaliteit in Microsoft Teams

Met Teams Live Event had Microsoft al de basis in huis om webinars vanuit Microsoft Teams te faciliteren. Een nadeel van het gebruiken van Teams Live Event voor webinar was dat je geen inzicht had in deelnemers van jouw event. Met de nieuwe aankondiging van Teams Webinar beschik je over alle benodigdheden. Bij de nieuwe update zal het mogelijk worden in direct vanuit Teams een webinar aan te maken waarbij gasten zich middels een registratie formulier – bijvoorbeled op jouw website – kunnen registreren.

Nadat het webinar is afgelopen kun je gebruik maken van de nieuwe rapportage mogelijkheden. Deze geven je inzichten in de deelnemers en hoe lang zij aan het webinar hebben deelgenomen.

thumbnail image 6 of blog post titled 
	
	
	 
	
	
	
				
		
			
				
						
							What's New in Microsoft Teams | Microsoft Ignite 2021

Nieuwe weergave opties tijdens meetings

Nog niet zo heel erg lang geleden verbeterde Microsoft de weergave opties in meetings door deze te vergroten van 2×2 vensters naar 3×3. Inmiddels zijn we meerdere updates verder en zijn er veel nieuwe opties bij gekomen zoals together mode. Op Microsoft Ignite kondigde Microsoft opnieuw nieuwe weergave opties aan die je binnenkort kunt verwachten in Teams.

Presenter Mode

Met Presenter Mode ben je als presentator voor andere deelnemers zichtbaar alsof je zelf presenteert naast een scherm. Presenter mode gebruikt slimme technologie om jouw presentatie of gedeelde scherm weer te geven met jou als presentator er naast. Deze techniek is vergelijkbaar met het veranderen van de Teams achtergrond.

thumbnail image 3 of blog post titled 
	
	
	 
	
	
	
				
		
			
				
						
							What's New in Microsoft Teams | Microsoft Ignite 2021

Powerpoint Live View

Powerpoint Live View is een nieuwe layout die jou als presentator een beter zicht geeft. Je ziet in één oog opslag jouw Powerpoint presentatie inclusief eventuele notities – zoals gewend van een traditionele presentatie – daarnaast hou je contact met deelnemers zodat je hun reacties en lichaamstaal kunt lezen en daarop kunt inspelen als presentator. Powerpoint Live View is alleen zichtbaar voor jou als presentator.

thumbnail image 2 of blog post titled 
	
	
	 
	
	
	
				
		
			
				
						
							Introducing PowerPoint Live in Microsoft Teams

Dynamic view

Dynamic view zal snel worden gelanceerd en optimaliseert automatisch de layout van jouw meetings. Afhankelijk van deelnemers die presenteren, hun camera hebben uitgeschakeld of beginnen te praten wordt de beste Teams layout gekozen zodat andere deelnemers

thumbnail image 1 of blog post titled 
	
	
	 
	
	
	
				
		
			
				
						
							What's New in Microsoft Teams | Microsoft Ignite 2021

Live reacties in Meetings

Deelnemers kunnen straks live met emoticons reageren in een meeting. Deze reacties kunnen helpen om meetings interactief te houden.

Verbeteringen voor Teams Meeting Rooms

2021 wordt het jaar van hybride vergaderen zo denkt ook Microsoft volgens haar visie en verbeteringen binnen Meeting Rooms. Microsoft kondigde enkele nieuwe verbeteringen en Teams apparaten aan.

Image of an office space showing digital collaboration using Surface Hub and Digital Whiteboard from Microsoft Teams

Introductie van gallerij weergave in Teams Rooms

Heb je al een Teams Rooms binnen jouw organisatie? Dan kun je binnenkort enkele updates verwachten. Zo gaat het onder andere mogelijk worden om de gallerij weergave (die we al kennen van de desktop versie) te gebruiken op een Teams Room Device.

Intelligente Teams Rooms Speakers

In samenwerking met partners zoals Yealink brengt Microsoft binnenkort intelligente Teams Rooms speakers op de markt. Deze speakers kun je gebruiken binnen een vergaderruimte met een Teams Room Device. De intelligente speakers beschikken over een ingebouwde micrfooon die tot 10 pratende deelnemers aan de hand van hun stem kan herkennen. Door de stem herkenning kan spraak worden omgezet naar tekst en wordt daarbij de naam van de sprekende deelnemer getoond. Dit kan later gebruitk worden voor bijvoorbeeld automatisch notuleren van een vergadering. Ook wordt hierdoor live caption mogelijk. Live caption is een optie in Microsoft Teams die spraak direct kan vertalen naar tekst in meerdere talen.

Image of two smart speakers designed to work with Microsoft Teams

Teams panels voor vergaderruimtes

Eerder al kondigde Microsoft Teams Panels aan. Teams panels zijn displays die fysiek in een vergaderruimte gebruikt kunnen worden. Door het scherm van de Teams panels zie je direct of een vergaderruimte beschikbaar is of niet. Heb je een ad-hoc meeting? Dan kun je direct een ruimte reserveren via het touchscreen van het Teams panel. Teams panels zijn inmiddels beschikbaar en een mooie toevoeging op digitale vergaderruimtes die al beschikke over een Teams Room device.

undefined

Microsoft Mesh

Microsoft Mesh is misschien wel de grootste aankondiging op Microsoft Ignite. Vrijwel de gehele keynote stond in het teken van Microsoft Mesh. Microsoft Mesh is een nieuw platform waarmee Augmented Reality naar een nieuw level wordt gebracht. Augmented Reality is bij Microsoft niet nieuw, Microsoft heeft bijvoorbeeld nog niet heel lang geleden de Microsoft Hololens 2 uitgebracht. Door een apparaat als de Hololens te combineren met Microsoft Mesh ontstaan hele nieuwe mogelijkheden. Denk aan een Teams Meeting via Augmented Reality waardoor we digitaal kunnen vergaderen alsof we in dezelfde ruimte staan.

Het is waarschijnlijk niet de aankondiging die voor jouw organisatie op korte termijn de grootste impact gaat maken. Het is wel tof om te zien wat de technologie van morgen ons gaat brengen.

Na de keynote waarin Microsoft Mesh werd geïntroduceerd stonden er meerdere sessies rondom Microsoft Mesh op het schema. Tijdens de sessies toonde Microsoft hoe volwassen deze techniek al is en hoe dit in de praktijk gebruikt kan worden.

Nieuwe functionaliteiten zo snel mogelijk binnen jouw Microsoft Teams omgeving gebruiken?

Wij hebben ons best gedaan om de belangrijkste aankondigingen, waarvan wij denken dat deze voor jou interessant zijn in dit blog samen te vatten. Uiteraard is er nog veel meer aangekondigd, we gaan graag met jou in contact om te kijken welke nieuwe ontwikkelingen jouw organisatie verder kunnen helpen.

Zelf ben ik het meest enthousiast over de aankondiging van Teams Connect. Hiermee kun je dus deelnemen aan een Teams kanaal van een andere organisatie zonder dat je je eigen Teams omgeving hoeft te verlaten. Teams Connect zal later dit jaar worden uitgebracht.

Ben je ook enthousiast en wil je de nieuwe functionaliteiten zo snel mogelijk gaan gebruiken? In dit artikel leggen we je uit hoe je Teams Public Preview kunt inschakelen zodat je als eerste over de nieuwe Teams functionaliteiten beschikt.