Klaar voor de toekomst? Vraag de subsidie Mijn Digitale zaak aan!

Vanaf 17 mei tot 14 juli kun je weer subsidie aanvragen op de website van Mijn Digitale Zaak. Via dit subsidieprogramma van de overheid kunnen MKB-ondernemingen tot een maximum van 2500 euro subsidie aanvragen voor het implementeren van technologie om digitalisering binnen het MKB te stimuleren.

Digitalisering van jouw bedrijf

Veel bedrijven willen wel digitaliseren, maar hebben hier niet de kennis of het budget voor. Om jouw bedrijf te helpen met haar digitale ontwikkeling heeft de overheid de subsidie Mijn Digitale Zaak vrijgegeven.

Mijn Digitale Zaak ondersteunt mkb-ondernemers met een digiscan en onafhankelijk advies. BK IT Solutions is partner van Mijn Digitale Zaak. Wij kunnen je helpen met de subsidie voor onder andere ICT migraties, het optimaliseren van IT Security, of het automatiseren van processen met behulp van Power Automate.

Voor wie is de subsidie Mijn Digitale Zaak?

Om voor de Mijn Digitale Zaak subsidie in aanmerking te komen moet je:

  • Ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel (KVK),
  • Maximaal 50 werknemers hebben
  • Minder dan € 10 miljoen omzet hebben behaald in het afgelopen boekjaar.

Daarnaast moet jouw bedrijf voldoen aan de volgende eisen om in aanmerking te komen voor subsidie:

  • Je dient minimaal € 1.000 te investeren in digitale investeringen die je nog moet doen. Er kan geen subsidie worden verleend voor investeringen die al zijn gedaan. Bij jouw aanvraag dien je een geldige, ongetekende offerte van jouw leverancier mee te sturen.
  • Je hebt nog niet eerder subsidie ontvangen via Mijn Digitale Zaak.
  • Het de-minimisplafond mag niet worden overschreden door de subsidie die je via Mijn Digitale Zaak ontvangt. Dit is een regel van de Europese Commissie om eerlijke concurrentie te waarborgen. Elk bedrijf kan maximaal € 200.000 overheidssteun ontvangen binnen een periode van drie jaar. Voor sommige sectoren geldt een lager maximumbedrag. Je dient een de-minimissteunverklaring te overleggen om aan te tonen dat je aan deze eis voldoet.
  • Als je subsidie hebt ontvangen voor dezelfde kosten van een andere partij, zoals de gemeente, mag deze subsidie samen met de subsidie die je van Mijn Digitale Zaak ontvangt, maximaal € 2.500 bedragen.
  • Verbonden ondernemingen kunnen in totaal slechts één subsidieaanvraag toegekend krijgen.

Voor meer informatie over de voorwaarde, bezoek de website van Mijn Digitale Zaak.

Ik wil de Mijn Digitale Zaak subsidie aanvragen!

Je kunt een aanvraag doen tot en met 14 juli 2023, 17.00 uur.  Om een aanvraag te kunnen doen dien je eerst de digitaliseringsscan uit te voeren. Binnen 8 weken hoor je of de aanvraag tot de subsidie is goedgekeurd. Je dient de producten of diensten binnen 3 maanden aan te schaffen.

Inspiratie voor het digitaliseren van jouw bedrijf

Hoe kan digitalisering jouw bedrijfsprocessen bevorderen? Wij bieden je graag inspiratie aan de hand van wat onze klanten geholpen heeft.

Hybride meetings hosten

Host hybride meetings met een yealink meetingbar, of Yealink MeetingBoard 65″. Wat de aankomende periode ons ook mag brengen, het thuis-en hybride werken hebben we inmiddels onder de knie. Met deze tools maak je online meetings nog eenvoudiger.

Automatisering van interne bedrijfsprocessen

In onze klantcase met Daxel Logistics bespraken we de mogelijkheden van digitalisering. Otto van Woerkom, mede oprichter van Daxel Logistics ziet mogelijkheden in automatisering van interne bedrijfsprocessen:

“In de toekomst gaan we met BK IT Solutions moderniseren. Met automatisering van ons boekingssysteem kunnen we grote stappen maken. Ook kunnen wij in onze loods moderniseren door te werken met handscanners en automatisering van verschillende bedrijfsprocessen. Zo kunnen de beschikbare technologieën onze groei ondersteunen en bevorderen”.

Benieuwd waar automatisering voor jouw bedrijf mogelijk is? Onze experts geven je graag vrijblijvend advies.

Inzichten met Power Dashboards

Data is het digitale goud. Maar hoe haal je informatie uit alle data die jouw bedrijf verzameld? Om hier inzicht van te krijgen kan een PowerBI Dashboard een uitkomst bieden. Meer over Power BI Dashboard vind je hier.

Hoe ga jij digitaliseren?

Weet jij op welke onderdelen van je bedrijfsvoering productiviteitswinst kan behalen door te digitaliseren? Doe de scan, zie waar jouw kansen liggen en weet of jij voor een investeringssubsidie in aanmerking komt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op, wij denken graag mee over hoe jij de subsidie het best kunt gebruiken.